TEL: 0412-655582
De
ROOIJ PEPER
Menu
​
Brood
Smeersel 3.9 v
Turks brood met de authentieke aïoli en wisselend smeersel
Bruschetta 3.8 v
Gegrild brood met knoflook, blokjes tomaat en basilicum
Pestobrie broodje 3.8 v
Broodje met pesto en brie, uit de oven
Soepen
Knoflooksoep 3.8 v
Onze klassieker!
Bisque van rivierkreeftjes 4
Afgewerkt met een scheutje cognac
Wisselsoep 3.8
Wekelijks wisselende soep naar keuze van de chef
​
​
Koud
Crostini geitenkaas 4.6 v
Met vijgenjam, uit de oven
​
Gemarineerde olijven 3.6 gv
In een marinade van Provençaalse kruiden en feta
Gemarineerde burrata 4 gv
Olijfolie, basilicum en citroenzest
Gegrilde groene asperges 5.1 gv
Met tomatenconcassé
Plankje charcuterie 6.5 g
Een assorti van fijn geselecteerde vleeswaren
Huisgemaakte paté 4 g
Op ambachtelijke wijze gemaakt
Gemarineerde biefplakjes 4.8 g
Met o.a. peterselie en kappertjes
Gegrilde ui 4 gv
Gegrild met blue cheese en balsamicostroop
​
Sashimi van zalm 5.5 g
Rode ui, kappertjes, miso en sojasaus
​
Forelmousse 4.8 g
Van gerookte forel, met mierikswortel
​
​ Gemarineerde garnalen 4.7 g
Met knoflook en chili-olie
​
Gemarineerde aubergine 3.8 gv
Gegrilde aubergine, knoflook en balsamicoazijn
​
​
Warm
Kipspies 5.3 g
Kippendijenfilet, citroen en honing
​
Gehaktballetjes 5.3
In kruidige tomatensaus
Te hete kip 5.3 g
Kippendijenfilet, saus met o.a. Madame Jeanette. Op eigen risico!
Ossenhaaspuntjes 6.8 g
Dichtgeschroeide puntjes, afgeblust met sojasaus en Hollandse cognac
Buikspek 5.3 g
Zoet en kruidig
Spare ribs 6
Gekarameliseerd, Vietnamese stijl
Smashed potatoes 4.1 gv
Crunchy buitenkant, geserveerd met een sausje van créme fraîche
Tijgergarnalen 4.8 g
Gegrild, geserveerd met aioli. Zelf pellen!
Garnalenkroketjes 4.5
Met Noorse garnaaltjes
Wisselkroketjes 4.5 v
Regelmatige wisselende kroketjes naar keuze van de chef
Jalapeñopeperbolletjes 4.1 v
Gevuld met cheddarkaas en jalapeñopeper
Knoflookchampignons 4.1 v
In een romige knoflooksaus
​
Pissaladière 4.1 v
Met gesmoorde ui en ansjovis
​​
Frites 4.1 gv
Met gewone of truffelmayonaise
Desserts
Kaasplankje 6.5
Assorti van verschillende soorten kazen
Crème brûlée 5.1 g
Naar authentiek Frans recept: vanillecrème met krokant suikerlaagje
Chocopassie 5.1
Van bruine chocolade
De Rooij koffie 7.5 g
Koffie, bolletje vanille-ijs (ijssalon Alessandro), slagroom, likeurtje naar keuze
IJscoupe vanille 4.6 g
Vanille-ijs (ijssalon Alessandro), chocoladesaus, slagroom
Panna cotta 5.1 g
Italiaans romig dessertje, wisselende smaken, keuze van de chef​
​