De

ROOIJ PEPER

Menu

Brood

 

Smeersel              3.5    v

Turks brood met de authentieke aïoli en wisselend smeersel
 

Knoflookbrood            3.1     v

Krokant broodje, bestreken met knoflookolie, afgemaakt met tijm en zeezout
 

Bruschetta          3.5    v

Geroosterd brood met tomatencoulis

 

   

Soepen

 

 Knoflooksoep     3.4     v

 Onze klassieker!
 

Prei-gorgonzolasoep         3.4    v

Romige preisoep afgemaakt met gorgonzola 
 

Wisselsoep         3.4    

Wekelijks wisselende soep naar keuze van de chef

Koud
 

Gegrilde paprika met geitenkaas     4.1 gv

Geitenkaas met ontvelde, gemarineerde paprika
 

Gemarineerde olijven      3   gv

In een marinade van Provençaalse kruiden en feta
 

Peer       3.9  gv

Omhuld door Serranoham, afgemaakt met blauwe kaas 
 

Gegrilde groene asperges    4  gv

Met tomatenconcassé
 

Plankje charcuterie           6.2   g

Een assorti van fijn geselecteerde vleeswaren
 

Bietencarpaccio          4   gv

Vegetarisch mogelijk!

 

Huisgemaakte paté     3.7   v

Op ambachtelijke wijze gemaakt 
 

Tomaat caprese     3.5  gv

Tomaat, mozzarella en pistou
 

Forelmousse          4.9  g

Gerookte forel met mierikswortel
 

Carpaccio van koningsoesterzwam      4.2  gv

Gegrilde oesterzwam met een oosterse dressing
 

​ Gemarineerde aubergine      3.5  v

Gegrilde aubergine in een marinade van o.a. knoflook en balsamicoazijn

 

Warm

 

De Rooije kip   4.7

Stukjes kippendijfilet in een krokant, rood jasje
 

Gehaktballetjes     4.8

In kruidige tomatensaus
 

Te hete kip   4.9   g

Kippendijenfilet, saus met o.a. Madame Jeanette. Op eigen risico!
 

Ossenhaaspuntjes  6.2   g

Dichtgeschroeide puntjes, afgeblust met sojasaus en Hollandse cognac
 

Oosterse varkenshaas     5.9          

Met een chimichurry
 

Black ribs     5.1

Ribs in ketjapmarinade, vandaar de donkere kleur
 

Mosselen    4.2   g

Mosselen in een kruidige knoflooksaus

 

Jalapeñogarnalen       4.6   g

Met heerlijke saus van jalapeñopepers
 

 Garnalenkroketjes           4.2

Met Noorse garnaaltjes 
 

Wisselkroketjes      4.2   v

Regelmatige wisselende kroketjes naar keuze van de chef
 

Jalapeñopeperbolletjes    3.9   v

Gevuld met cheddarkaas en jalapeñopeper 
 

Fetaboreks            3.8   v

Turkse rolletjes van filodeeg, feta en kruiden
 

Provençaalse champignons          4.2   gv
In een romig, Provençaals gekruid sausje

Frites           3.9  gv

Met truffelmayonaise
 

Plaattaart     3.9   v

Met gekarameliseerde sjalotjes en blauwe kaas

 

 

Desserts 

 

Kaasplankje    6.3

Assorti van verschillende soorten kazen
 

Crème brûlée    4.9  g

Naar authentiek Frans recept: vanille crème met krokant suikerlaagje
 

Chocopassie       4.9

Van bruine chocolade
 

De Rooij koffie       6.5  g

Koffie, bolletje vanille-ijs (ijssalon Alessandro), slagroom, likeurtje naar keuze
 

IJscoupe vanille       4    g

Vanille-ijs (ijssalon Alessandro), chocoladesaus, slagroom
 

Parfait      4.9   g

Stilstaand bevroren ijs met chocolade flakes

Menu1.jpg